Miellyttävä makuuhuone

maanantai 3. heinäkuuta 2017


Näin jo puolivuotta muuton jälkeen voin raottaa hieman ovea ja esittää ensimmäiseksi miltä meidän makuuhuone näyttää tällä hetkellä. Tämä ilta-auringossa kylpevä pesä on ollut oikein mukava ja toimiva meille. Muuton alussahan huone oli avaraakin avarampi vanhaan verrattuna, mutta nyt siellä on löytänyt paikalleen jo sängyn lisäksi muitakin huonekaluja tauluja unohtamatta.
 
Tauluiksi makuuhuoneeseen valikoituivat meidän ällösöpöstely kuvakollaasien ja raskauskuvan lisäksi yksi tuttavani tekemä hento tussipiirrustus sekä PaaPiin joutsen printti. Seinälle olisi vielä tulossa kuva pikkuisesta sekä peili, mutta tähän asti eteisen peili on riittänyt asujen tarkisteluun. Taulujen lisäksi puisien lipastojen päälle on laitettu tuollainen tanko, minkä päällä asustaa kantoliinamme sekä pikku A:n muutama vaate, tosin siinä on myös puolisoni ja minun yhdet lapsuuden vaatteet. Mutta tuossa on kiva pitää muutamaa hienoa tai tunteellista lastenvaatetta esillä.


Ja sitten makuuhuoneen kulmauksesta löytyy vielä pari kirjonta kehystä kirjontojen kanssa sekä siskoni tekemä musta pyöreä himmeli. Kuten kuvista voi huomata tykkään hieman paljon kolmioista sekä Eero Aarnion suunnittelemista tavaroista, sillä tämän kulmauksen kruununa toimii Aarnion Konjakki tuoli sekä Tupla Kupla.


Pikku A:lle on köytetty sänkyymme kiinni pinnasänky minun puolelle ilman toista laitaa. Mutta todellisuudessa hän on nukkunut siellä vain muutamat päiväunet ja muuten aina kainalossani yöt. Tosin en osaisi varmaankaan nukkua ilman tuota pinnasänkyä vieressä kun se tuo kuitenkin ihanan turvallisuuden tunteen ettei A karkaa minnekkään, sekä siinä on ollut alkuvaiheessa mahtavaa säilyttää yöeväät minulle ja vieläkin aina juomapullo yöimetyksiä varten. Alkuun pikku A nukkui hienosti aina päiväunia tuossa tekemässäni unipesässä sohvalla, mutta nykyään hän nukkuu enemmänkin vain keskellä sänkyämme, vaunuissa tai pinnasängyssä.


Päiväpeittonamme toimii isoisoäitini virkkaama peite, mikä mielestäni näyttää hyvin modernille ollakseen kuitenkin paljon vanhempi kuin minä. Pinnasängyn laidoille en ole vielä lisännyt mitään pehmustetta, koska itse sänky ei ole vielä ollut oikein pikku A:n käytössä, mutta uskoisin kohtapuoleen lisääväni siihen kuitenkin pehmusteet ja ottavani unipesän pois. Sänkyjen puoleisella seinustalla on tuunaamani taulupohja minkä maalasin jo muutama vuosi sitten, mutta mihinkä lisäsin vasta viime talvena pikku lintuja että pikkuisemme saisi siitä sitten toivottavasti nauttia. Toki se sopii muutenkin makuuhuoneemme sävyihin, minkä olen halunnut koittaa pitää hillittynä ja vaaleena, muun kodin ollessa hyvinkin värikäs. 


Olen jo ennen pikkuistamme ollut oikein valointoilija ja tästäkin huoneesta löytyi jo useampi lamppu tai valaisin ennen hänen syntymäänsä, mutta sitten huomasin jonkin oleellisen puuttuvan. Eli imetysvalon! Enhän minä silloin helmikuun ja alku kevään pimeissä öissä nähnyt imettää öisin ollenkaan. Ensi hätään aloin käyttämään näitä paristokäyttöisiä valosarjoja, mutta pian puolisoni ehdottikin jo että miten olisi että hän yhdistäisi ne ja muuttaisi sen toimimaan kytkimellä ja että sen saa laitettua suoraan pistorasiaan kiinni. Tämä muutos poisti ihanasti paristojen uusimis ongelman, sekä sen että ne olisivat voineet eksyä jonain päivänä pikku A:n suuhun.


Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© Kasvava koti. Design by FCD.